"Vidite li motivisaniji Juve? "Činjenica da smo eliminisani iz Lige prvaka nas ostavlja s gorkim ukusom u ustima i veoma smo ljuti zbog toga. Sutra počinje naš novi evropski put, ali kroz Ligu Evrope. Nije lako, svjesni smo toga. Igrati i pobjeđivati u Evropi nije lako. Igrati protiv francuskih timova je komplikovano, u pitanju su timovi s izraženim fizičkim mogućnostima. Nantes je u zadnjih deset utakmica izgubio samo jednom i to od Marseillea, u šest navrata nisu primali golove i u napadu imaju na raspolaganju brze i tehnički potkovane igrače.
He can’t be part of the team, I’m sorry but this is the reality now”. 🇫🇷 #Juventus“He’s still injuried and I don’t know when he will be back. I’m waiting for him”. Juventus denied stories of Pogba’s contract being terminated. https://t. co/mqdlfM1DwB Juventus, even before the disastrous 15-point deduction, endured extremely mixed results. While Nantes will be the underdogs on paper, Juventus' form this season means that a negative result would not be surprising. Nantes, on the other hand, are 13th in the league, but have won three of their last five league games. They finished second in their Europa League group, five points behind German side Freiburg.
Juventus - Nantes - February 16, 2023 / Europa League 2022
Svi ostali su dostupni, sem Pogbe i Kaia Jorgea. "U kakvom stanju stižete pred sutrašnji susret? "Sutra krećemo s Ligom Evrope, nažalost eliminisani smo iz Lige prvaka. Liga Evrope nam je važna jer predstavlja ulazna vrata u Ligu prvaka za narednu sezonu. Pred nama je dvomeč s Nantesom, a onda preko osmine finala želim do kraja.
Moramo se osjećati dobro, dobro se braniti u fazi odbrane, a ispred posjedujemo kvalitet da zabijamo. "Konferencija za medije Massimiliana AllegrijaDa li se neko od ozlijeđenih vrača za sutrašnju utakmicu? "Cuadrado je spreman za sutra, nije na 100%, ali je dostupan. Bonucci će također biti među pozvanima, prije svega zbog raspoloženja tima.
dani su bliski, ali svi se oporavljamo, imamo važan sastav i činjenica da imam pet zamjena na raspolaganju će mi biti od pomoći, ako ih iskoristim na pravi način. Beskorisno je žaliti se, igramo četvrtkom i nedjeljom, povremeno i ponedjeljkom, ali igramo kad nam kažu. "Osjećate li se liderom ovog Juvea? "Nisam lider, ja sam trener Juventusa. Osnova je snažan klub. Ima različitih trenutaka, i ja sam čovjek, nisam od čelika...
Juventus vs Nantes: Predicted lineup, injury news, head-to-head
"Može li Liga Evrope usloviti vaše buduće solucije na terenu? "Nije da Liga Evrope utiče na budućnost, mi smo fokusirani na sadašnjost kao i uvijek, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Taj sistem nipošto ne smijemo da ga izgubimo iz vida, to mora do kraja predstavljati našu snagu... Ne samo u šampionatu i Ligi Evrope, nago i u okviru Coppa Italia. Moramo napredovati u segmentu održanja posjeda lopte. "Da li Liga Evrope predstavlja podstrek? "Jučer sam to rekao momcima. Evropa ispunjava naš kalendar, inače će biti dosadno bez utakmice kroz sedmicu. Bolje je igrati nedjelja-četvrtak ili nedjelja-srijeda, čak i ako ne možemo više da igramo srijedom.
Liga Evrope 2022/23/ 1/16 finala / Juve - Nantes, četvrtak, 21:00hFoto: Ju1897. net portal /Nakon pretrpljenih pet poraza kroz šest susreta grupne faze Lige prvaka, Juventus proljetni evropski put nastavlja kroz Ligu Evrope. Stara dama sada predstavlja jednog od najvećih favorita za osvajanje trofeja teškog 15 kilograma, a za prvog protivnika imaju francuski Nantes predvođen Antoineom Kombouaréom.
French midfielder Adrien Rabiot has managed six goal contributions in 17 league starts for Juventus. Midfielder Ludovic Blas has six goal contributions in the league in 19 starts for Nantes this season. Nigerian forward Moses Simon has five goals in the league in 19 starts so far for Nantes. Juventus vs Nantes Prediction Juventus are currently ninth in the league, and it would not be controversial to say that they have bid a sad adieu to their dream of lifting the league title this season. A poor Champions League campaign saw them demoted to the Europa League, and Juventus' precarious financial and domestic situation means that they can't afford to scoff at any chance of lifting silverware this season, especially that which would see them play Champions League football next season.
Juventus vs Nantes - Head to Head Comparison
Počeli smo s četvero u zadnjoj liniji, sada se vraćamo na tročlanu. Neće biti problem ako se vratimo na četveročlanu. "Bilans vaše sezone? "Pozitivan je. Imao sam loših utakmica, posebno protiv Napolija i Monze, ali ovo je trenutak rasta. Sljedeća godina će biti važna. "Kolika je želja da se u ovom takmičenju ode do kraja? "Mi smo dobra ekipa, dobra grupa, znamo kroz koje poteškoće prolazimo, ali moramo da nastavimo ovim putem.
Fußball Europa League: Juventus gegen FC Nantes
UEL: Nantes Will Overpower Juventus --Simon
Čini se da su Bianconeri prebrodili mentalnu blokadu nastalu kaznom teškom 15 bodova i da tri trijumfa u nizu u svim natjecanjima odašilje signal o povratku na pravi kolosijek. Liga Evrope predstavlja možda i jedini način da se tim Massimiliana Allegrija plasira u naredno izdanje Lige prvaka, te se očekuje maksimalna koncentracija i angažovanost kroz prvi dvoboj dugačak 180 minuta. U tim se vraća i Leonardo Bonucci, barem kao mentalna podrška ostatku tima.
57 Good interceptions 3. 29 Last Goal with most passes Most difficult Fastest All goals from season Adrien Rabiot Juventus Currently Juventus has a better 1vs1 performance index with 90. Juventus has 34 goals and Nantes has a total of 24 goals. Our opinion is that currently Juventus would win the match. At the moment Nantes has the better defense. Through the entire team they have a total of 1044 interceptions and 76 blocks. In Nantes the two top defensive players are Andrei Girotto and Jean-Charles Victor Castelletto. In Juventus the two top defenders are Gleison Bremer Silva Nascimento and Danilo. Based on this statistics we believe that Nantes has currently the best defense. Evaluating the strength of a teams midfield is not easy. At 1vs1 we look at a value called Pass Progression Value (PPV).
Juventus - FC Nantes -:- (Europa League 2022/2023, Play-offs)
"Kako napreduje Pogbin oporavak? "Ne znam. Svi idemo korak po korak, ekipa, Pogba, čak i Milik koji se još nije oporavio. Nadamo se da ćemo ga imati čim prije na raspolaganju, jutros je trenirao sa ostatkom ekipe, ali još uvijek kasni za njima. Paulovo stanje treba procjenjivati svakodnevno. "Mnogi treneri su se žalili zbog odigravanja utakmica četvrtkom? "To je kao kada srijedom igrate u Ligi prvaka, a onda subotom šampionat.
Igramo na 180 minuta. Sutra moramo postaviti temelje za otići u Nantes s dobrim vodstvom. "Hoćemo li sutra gledati tridente? "Nisam se još odlučio za sistem igre, jutros smo trenirali, ali tek moram da procijenim nivo energije kod pojedinaca. Igramo na svaka tri dana, morat ću da procijenim ujutro koga ću sutra poslati na teren, a koga sačuvati do susreta u La Speziji. "Plašite li se da će vam obaveze igranja u četvrtkom oduzeti energiju? "Evropa nam daje priliku da popunimo kalendar odigravanja susreta. Moramo biti dobri kako bismo imali priliku da odigramo što više utakmica.
Juventus - FC Nantes -:- (Europa League 2022/2023, Playoffs)
Juventus vs Nantes - Head to Head ComparisonJuventus 90 1vs1 Index Change team Nantes 84 vs. % Per 90 Metric Per 90% 75. 51% 1. 65 Expected Goals (xG) 1. 31 47. 96% 67. 35% 51 Challenges won, % 76. 53% 52. 04% 18. 14 Team pressing 20. 09 89. 8% 46. 94% 49 Ball possessions, % 47 34. 69% 69. 39% 19. 05 Passes average length 19. 04 Goalkeeper Szczesny vs. Lafont Defender da Silva vs. Girotto Midfielder Rabiot vs. Blas Striker Di Maria vs. Delort Szczesny Lobo Silva Bremer Silva Nascimento da Silva Rabiot Locatelli Kostic De Sciglio Chiesa Vlahovic Di Maria Lafont Hadjam Castelletto Girotto Centonze Chirivella Burgos Moutoussamy Ganago Mollet Delort Blas 1.
U tom leži moja snaga. "U kojem segmentu najviše napredujete pod Allegrijem? "Prošle godine smo igrali čovjek na čovjeka, sada napredujem poznavanju zonske odbrane. "Šta mislite o Nantesu? "Gledali smo neke njihove snimke, u pitanju je organizovan tim. Igraju dobro, francuski fudbal je obično takav.
A second-half goal from midfielder Ludovic Blas sealed the deal for Antoine Kombouare's Nantes. Juventus vs Nantes Head-to-Head and Key Numbers Juventus have not faced Nantes in the Europa League before. Serbian striker Dusan Vlahovic has scored eight goals in 12 league starts for Juventus this season. French midfielder Adrien Rabiot has managed six goal contributions in 17 league starts for Juventus. Midfielder Ludovic Blas has six goal contributions in the league in 19 starts for Nantes this season.
Juventus vs Nantes Prediction and Betting Tips - Sportskeeda
Juventus vs Nantes Prediction and Betting Tips | 16th February 2023Juventus are set to play Nantes at the Allianz Stadium on Thursday in the UEFA Europa League. Juventus come into this game on the back of a 1-0 win over Vincenzo Italiano's Fiorentina in the league. A first-half goal from French midfielder Adrien Rabiot secured the win for Massimiliano Allegri's Juventus. Nantes, on the other hand, beat Regis Le Bris' Lorient in the league.
Juventus - FC Nantes Live - Europa League - Eurosport
U međuvremenu, Coppa Italia je popila kalendar, sada moramo iskoristiti i Ligu Evrope da pokušamo da odigramo što više utakmica. "Kako prelazite preko činjenice da ste eliminisani iz Lige prvaka? "Nije dobro prošlo u Ligi prvaka, eliminisani smo. I za mene sutrašnji susret predstavlja debi, prvi put sam na klupi u utakmici Lige Evrope. To je razlog više da održimo veliko poštovanje spram Nantesa, u poštovanju mora ležati naša snaga, u osvajanju centimetra po centimetra terena, znajući da za pobjedu u ovakvim utakmicama morate igrati timski. Momci to sada demonstriraju. Sutra moramo odigrati s maksimalnom dozom posvećenosti i poštovanja, moramo odigrati dobru utakmicu.
Juventus vs Nantes - European Club League 2022-23 - viagogo
U nekim trenucima treba činiti određene stvari koje u nekim drugim opet ne bismo trebali raditi. U ovom trenutku, kompaktnost tima mora napraviti razliku. Ne zaboravite da je prirodno da dođe do određenog poremećaja kada vam preko noći oduzmu 15 bodova. Moramo da iznađemo načina da se svi regrupišemo. Izgubili smo od Monze kod kuće, time primili još jedan udarac nakon dobre reakcije pokazane u susretu protiv Atalante. Potom smo se ponovo sastavili i moramo dalje. Od sutra treba da radimo dobro, da probamo doći do pobjede kako bi se što bolje pripremili za meč sa Spezijom. Međutim, očekuje nas komplikovana utakmica. "Koliko je važno ne razmišljati o oduzetih 15 bodova? "Liga Evrope nam donosi više utakmica, time manje treniramo i više bivamo mentalno angažovani. Ovim poslom se bavimo da igramo velike utakmice.
Juventus FC vs FC Nantes Tickets - 16/02/2023 - SeatPick